Welcome

Himla många stjärnor is a blog about a life, feelings, thoughts and inspiration - the name is in Swedish and means "heavenly many stars". I'm Maija, a 25-year-old daydreamer and nature-lover originally from the forests of Eastern Finland, nowadays mainly living in Stockholm, Sweden. All photos in this blog are taken by me and unedited (except resizing) if not otherwise stated. I hope you enjoy them and get inspired!

// ampsum@gmail.com && Hetki

Monday 12 January 2015

Et kai vain pelkää?

Jos maanantaiketuttaa, netti pätkii ja työpaikallakin on sisällä vain 19 astetta lämmintä, kannattaa lukaista Giuseppe Catozzellan tositarinaan perustuva romaani "Et kai vain pelkää?" Somalialaisen sprintteri Samia Yusuf Omarin elämäntarina muistuttaa nopeasti ja karusti elämän realiteeteista ja siitä, että meillä joilta löytyy aikaa, kiinnostusta ja nettiyhteys hömppäblogien lueskeluun sekä intoa liiallisesta herkuttelusta stressaamiseen ja tuoksukynttilöiden nuuskimiseen, on asiat kyllä "aika" hyvin.

Kirja on koskettavasti kirjoitettu ja hyvin käännetty, ja vaikka lukeminen ajoittain ahdistaakin niin saa olla hyvin myötätunnoton ja itsekäs ihminen, jos tämän tarinan lukemisen kesken jättää. Suosittelen ehdottomasti kaikille tätä luettavaksi, enkä olisi esim. lukiossa valittanut, jos kaikille olisi annettu luettavaksi tällainen pieni muistutus siitä, millaista elämä voisi olla, ja miksi omasta koulunkäynnistään kannattaisi olla kiinnostunut.

"Vain onnellinen ihminen pelkää, pelko on ylellisyyttä."

Toki suosittelen kirjan hankintaa luettavaksi ennen kaikkea kirjastosta, pelastetaan luontoa nääs, mutta jos laillani uskoo että tämän kirjan lukemisesta useampaankin kertaan voisi olla iloa, voi sen hankkia kirjahyllyynsä vaikkapa Adlibriksestä.

/ Just finished reading Giuseppe Catozzella's novel Non dirmi che hai paura (Finnish translation: Et kai vain pelkää?). A very touching novel about Somalian sprinter Samia Yusuf Omar, which I recommend everyone to read.

No comments:

Post a Comment