Welcome

Himla många stjärnor is a blog about a life, feelings, thoughts and inspiration - the name is in Swedish and means "heavenly many stars". I'm Maija, a 25-year-old daydreamer and nature-lover originally from the forests of Eastern Finland, nowadays mainly living in Stockholm, Sweden. All photos in this blog are taken by me and unedited (except resizing) if not otherwise stated. I hope you enjoy them and get inspired!

// ampsum@gmail.com && Hetki

Thursday, 25 June 2015

Naiseuden rahallinen hinta

Miksi kuukautissuojista maksetaan veroja? Miksi perustavanlaatuinen naiseuden osa maksaa mammonaa? Miksi naiseus maksaa enemmän kuin mieheys?! "No nyt sullakin sitten on alkaneet kuukautiset: onnea ja tervetuloa aikuisten naisten maailmaan, jossa tulet saamaan miehiä huonompaa palkkaa samoista töistä mutta maksamaan enemmän ihan vain siksi, että pystyt sitten synnyttämään kroppa kipeänä kun sen aika tulee - koska jokaisen naisenhan kuuluu synnyttää."

Tulisihan Libresseä, Vuokkosia ja muita side- ja tampoonivalmistajia toki vähän sääli, jos he eivät saisikaan enää tuttuun tapaan rahastettua sillä, että suurimmalla osalla naisista on, hör och häpna, kuukautiset - haa-ha, not! Toki voi vaihtaa kuukuppiin, mitä todellakin 176%:sti suosittelen, mutta edes kuukupit eivät valitettavasti sovi ihan kaikille.

Juuri nyt olen taas sen verran pettynyt maailmaan (ja itseeni, kun en ennen ole edes kyseenalaistanut tätä kuukautisilla rahastamista ja sitä, miten eriarvoiseen asemaan se asettaa jopa länsimaisten kulttuurien naiset), että eipä aiheesta nyt mitään älyllistä tekstiä irtoa. Ärsyttää vaan. Kannattaakin lukea vaikka Kokon teksti menkoista mun blogini sijaan.

Kanada on ilmeisesti ensimmäisenä maana maailmassa poistanut kuukautissuojien verotuksen, ehkäpä muutankin sitten sinne..

No comments:

Post a Comment